piątek, 5 czerwca 2009

Ryż z warzywami i mięsem z biedronek :)

Potrzebujemy: (na 2 zagłodzone osoby lub 4 normalnie głodne, koszt około 12 PLN)

-1 filet z kurczaka podwójny (zapłaciłem 5,92 PLN)
-1 mrożonka "mieszanka wiosenna"
(skład: ziemniaki, groch zielony, fasolka szparagowa,
marchew, brukselka, seler, pietruszka, por)
koszt takiej mieszanki to 3,69
-2 torebki ryżu
-pieprz
-sól
-majeranek
-kmin rzymski mielony (ciężko go kupić ale jest to możliwe)
-olej

Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kawałki, podsmażyć na oleju, dodać mrożonkę i dalej niech się robi pod przykryciem. Mięso trochę przejdzie smakiem groszku i fasolki. Po jakiś 10 minutach dodać sól, pieprz majeranek i kmin rzymski. Zostawić jeszcze chwilę pod przykryciem żeby przeszło przyprawami.
Do tego można gotować ryż w wodzie z dodatkiem kurkumy, ale my akurat nie mieliśmy.




PS. Jeśli chcesz wesprzeć rozwój tego bloga, kliknij w jedną z reklam na nim umieszczonych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz