-2 jajka
-mleko
-mąka
-olej
-pieprz
-sól
-ser FETA
-oliwki
Trudno mi powiedzieć ile mleka i ile mąki potrzeba bo ciasto zawsze robię "na oko".
Wrzucam jajka, mąkę, mleko, pieprz do garnka, chwilkę miksuje. Do ciasta zawsze dodaje trochę oleju, wtedy naleśniki są pulchniejsze. Do smażenia używam raczej mało oleju, ciasto robię rzadkie żeby naleśniki były cieniutkie.
Po usmażeniu do środka daję fetę i oliwki i już gotowe do jedzenia. Można jeszcze wsypać do środka oregano lub dać kawałki pomidorów.
Takie połączenie kuchni śródziemnomorskiej z niderlandzką :)

bardzo pomysłowy farsz :)
OdpowiedzUsuńza naleśnikami nie przepadam, ale w takiej opcji chyba się skuszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńprincess - ty jesteś wszędzie! :P
świetne muszą być te naleśniki :) ser feta i oliwki to idealne jak dla mnie połączenie :)
OdpowiedzUsuń