niedziela, 7 czerwca 2009

Naleśniki z serem FETA i oliwkami

Potrzebujemy: (na 2 osoby)
-2 jajka
-mleko
-mąka
-olej
-pieprz
-sól
-ser FETA
-oliwki

Trudno mi powiedzieć ile mleka i ile mąki potrzeba bo ciasto zawsze robię "na oko".
Wrzucam jajka, mąkę, mleko, pieprz do garnka, chwilkę miksuje. Do ciasta zawsze dodaje trochę oleju, wtedy naleśniki są pulchniejsze. Do smażenia używam raczej mało oleju, ciasto robię rzadkie żeby naleśniki były cieniutkie.

Po usmażeniu do środka daję fetę i oliwki i już gotowe do jedzenia. Można jeszcze wsypać do środka oregano lub dać kawałki pomidorów.
Takie połączenie kuchni śródziemnomorskiej z niderlandzką :)




PS. Jeśli chcesz wesprzeć rozwój tego bloga, kliknij w jedną z reklam na nim umieszczonych.

3 komentarze:

  1. za naleśnikami nie przepadam, ale w takiej opcji chyba się skuszę wypróbować.

    princess - ty jesteś wszędzie! :P

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne muszą być te naleśniki :) ser feta i oliwki to idealne jak dla mnie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń