sobota, 22 sierpnia 2009

Sałatka z porów


Potrzebujemy:
1 por
1 łyżka majonezu
sól

Przygotowanie:
Pora rozcinam wzdłuż i myję pod bieżącą wodą żeby nie było piasku zgrzytającego między zębami. Po umyciu pora kroję w cienkie półtalarki, które wrzucam do miski. Teraz najważniejsze. Wsypuję sól do miski z porem i wcieram sól przy pomocy łyżki w rozdrobnionego pora tak żeby stał się szklisty. Tego nie robią w sałatkach robionych seryjnie a naprawdę to bardzo ważne. Zastawiam na jakieś 10 minut, po tym czasie dodaję majonez i już można podawać.

Ja najbardziej lubię cienko na kanapkach z mocno wypieczonego białego chleba.

PS. Jeśli chcesz wesprzeć rozwój tego bloga, kliknij w jedną z reklam na nim umieszczonych.

2 komentarze:

  1. a moze by jajko na twardo dorzucic

    OdpowiedzUsuń
  2. można ale wtedy już nie będzie takie...

    OdpowiedzUsuń