sobota, 22 sierpnia 2009
Sałatka z porów
Potrzebujemy:
1 por
1 łyżka majonezu
sól
Przygotowanie:
Pora rozcinam wzdłuż i myję pod bieżącą wodą żeby nie było piasku zgrzytającego między zębami. Po umyciu pora kroję w cienkie półtalarki, które wrzucam do miski. Teraz najważniejsze. Wsypuję sól do miski z porem i wcieram sól przy pomocy łyżki w rozdrobnionego pora tak żeby stał się szklisty. Tego nie robią w sałatkach robionych seryjnie a naprawdę to bardzo ważne. Zastawiam na jakieś 10 minut, po tym czasie dodaję majonez i już można podawać.
Ja najbardziej lubię cienko na kanapkach z mocno wypieczonego białego chleba.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
a moze by jajko na twardo dorzucic
OdpowiedzUsuńmożna ale wtedy już nie będzie takie...
OdpowiedzUsuń